קציצות פלאפל אפויות קציצות פלאפל אפויות קציצות פלאפל אפויות

קציצות פלאפל אפויות

רכיבים:

2 כוסות גרגירי חומוס (כ- 400 גר')

1-2 בצל יבש בגודל בינוני

3-4 שיני שום קלופות

1 כוס עלי פטרוזיליה

1 כוס עלי כוסברה

מלח/פלפל

1 כפית כמון

1 כפית סודה לשתיה

שומשום מלא 

 

אופן הכנה:

טוחנים בבלנדר את כל הרכיבים פרט לשומשום.

מכינים תבנית גדולה מרופדת בניר אפיה משומן קלות.

מהעיסה המוכנה יוצרים כדורים עם מכשיר או בידיים לחות.

טובלים צד אחד של הכדורים בשומשום (אם רוצים), ומניחים בתבנית כשהשומשום כלפי מעלה.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות.

אופים כחצי שעה או עד שמשחים מעט.

מגישים עם חומוס, טחינה וסלט ירקות קצוץ טרי.

ובנימה אישית...

פלאפל הינו המאכל האהוב עלי ביותר מאז שאני זוכרת את עצמי.

זוכרת שחצי מנה עלתה 20 או 30 אג', וכל שבת חיכינו שהקיוסק השכונתי יפתח עם צאת השבת, והלכנו לעמוד בתור....

אני עדיין חושבת שהמנה הזו מכילה רכיבים תזונתיים טובים: הקטנייה (חומוס) שנותנת לנו חלבון, ויטמינים שונים וסיבים, פטרוזיליה וכוסברה שמשמשים כמולטי ויטמין - עשירים בברזל, סידן, כלורופיל ועוד רשימה ארוכה של ויטמינים ומינרלים.

החיסרון טמון באופן ההכנה ולכך חיפשתי פתרון, יגעתי ומצאתי והרי הוא לפניכם.

המתכון אינו מכיל גלוטן, אינו מכיל שמן ולא עבר טיגון.

הטעם מעודן ובהחלט מזכיר את טעמו הממכר של הפלאפל השכונתי.

עם קצת טחינה ביתית, חומוס איכותי וסלט ירקות - קיבלנו מנה נפלאה ובריאה. על הפיתה אני מוותרת בקלות!

נסו ותיווכחו :-)

חזרה לדף הראשי
Share
אורנה נוימן | המרכז לבריאות אקטבעית | סילבוס הרצאות וסדנאות | מורן 17 תמרת | טלפון: 04-6441349 | נייד: 052-3362486 | מייל - ornanewman@gmail.com |
Powered by Artvision | Truppo Websites