רול דפי אורז במילוי ירקות רול דפי אורז במילוי ירקות רול דפי אורז במילוי ירקות

רול דפי אורז במילוי ירקות
מתכון נפלא בהשראת חברתי הדרי בעלת
הדרי קייטרינג ואירועים
שמכינה מאכלים מופלאים, גם בהתאמה
אישית ובעיקר יותר ויותר בריאים!

רכיבים:
חבילת דפי אורז עגולים גדולים
1 בצל יבש בינוני
3-4 פטריות שמפניות גדולות
1 גזר
1 קולורבי
1/4 כרוב ירוק
1 סלק
נבטי אלפלפא
פלפל שחור גרוס
רוטב סויה
רוטב טריאקי
שומשום מלא
שמן זית
איך מכינים?
שוטפים היטב את הסלק ומבשלים אותו עם הקליפה עד לריכוך.
קולפים ופורסים לרצועות דקות (ג'וליאן).
חותכים לרצועות דקות את הבצל ומטגנים עם מעט שמן עד להזהבה.
מוסיפים פטריות חתוכות לפרוסות דקות וממשיכים לטגן כ- 2 דק' נוספות.
חותכים לרצועות דקות (ג'וליאן), את הגזר, הקולורבי והכרוב. מוסיפים לסיר עם הפטריות והבצל ומקפיצים (2-3 דק'). המרקם צריך להיות קריספי ולא רך מידי.
מוסיפים פלפל שחור, רוטב סויה ורוטב טריאקי לפי הטעם - קצת מכל אחד, טועמים ומשלימים תיבול לפי הצורך.

משרים את דפי האורז אחד אחד בכלי רחב עם מים חמים, למשך 1-2 דק'.
מוצאים מהכלי ומניחים ע"ג מגבת בד לייבוש קצר.
מאחר וקצת קשה לעבוד עם הדפים בשל דקיקותם, אני משרה אותם בזוגות וכך גם ממלאה אותם.
במרכז כל עיגול אורז מניחים:
קצת מהירקות המוקפצים, קצת סלק, מעט נבטי אלפלפא ומעט שומשום.
סוגרים כמו אגרול, או כרוב ממולא, קודם מקפלים פנימה את הקצוות ואח"כ סוגרים עם החלק התחתון והעליון.
מניחים ע"ג צלחת הגשה יפה שמשחנו במעט שמן זית (למנוע הידבקות).
בעת ההגשה ניתן לטפטף מעט רוטב סויה/טריאקי מעל הרול.
 
אם אהבתם - תשתפו... תגיבו...
חזרה לדף הראשי
Share
אורנה נוימן | המרכז לבריאות אקטבעית | סילבוס הרצאות וסדנאות | מורן 17 תמרת | טלפון: 04-6441349 | נייד: 052-3362486 | מייל - ornanewman@gmail.com |
Powered by Artvision | Truppo Websites