פשטידת ירוקים ובטטה פשטידת ירוקים ובטטה פשטידת ירוקים ובטטה

פשטידת ירוקים ובטטה
מה צריך?

צרור עלי מנגולד

קופסת עלי תרד טריים

2 בטטה

1 תפוח אדמה

1 שורש פטרוזיליה (אפשר יותר)

2 בצלים קצוצים ומאודים

מלח/פלפל

1/2 כוס קמח חומוס

2-3 כפות אגוזים/שקדים קצוצים


גרסה נוספת:

ניתן להחליף קמח חומוס ב- 2-3 ביצים אך אז המתכון איננו טבעוני!

לרפד את התבנית בפתיתי קוואקר (שבולת שועל) אך אז המתכון מכיל גלוטן!


איך מכינים?

שוטפים את עלי התרד והמנגולד.

חותכים את המנגולד - עלים והחלק הלבן.

בסיר גדול עם מים וקצת מלח חולטים קלות עלי מנגולד ותרד ומסננים.

קולפים וחותכים לריבועים בטטה, שורש פטרוזיליה ותפ"א ומבשלים במים עם מעט מלח. מסננים ומועכים למחית.

מערבבים יחד את העלים החלוטים, המחית, בצל מאודה וקמח חומוס.

מתקנים תיבול לפי טעם אישי.

משמנים תבנית במעט שמן זית ובוזקים לתוכה אגוזים או שקדים קצוצים (אפשר תערובת של השניים). מעבירים את התערובת לתבנית ואופים כשעה בחום בינוני.

הפשטידה צריכה להשחים ולהתייצב מעט.

קל יותר לחתוך את הפשטידה למחרת, אחרי לילה במקרר.

טעים, בריא ומשביע! תיהנו :)


חזרה לדף הראשי
Share
אורנה נוימן | המרכז לבריאות אקטבעית | סילבוס הרצאות וסדנאות | מורן 17 תמרת | טלפון: 04-6441349 | נייד: 052-3362486 | מייל - ornanewman@gmail.com |
Powered by Artvision | Truppo Websites