חמין צמחוני הגרסה הארוכה חמין צמחוני הגרסה הארוכה חמין צמחוני הגרסה הארוכה

חמין צמחוני הגרסה הארוכה

מצרכים:

1 כוס גרגרי חומוס מונבטים

1 כוס שעועית כהה מונבטת

1 כוס שעועית לבנה מונבטת

1 כוס אורז מלא

1 כוס שיבולת שועל (זרעים לא קוואקר)

1 כוס גריסים

2-3 בצלים חתוכים

1/2 פלפל חריף

3 גזרים       

2-3 שורש פטרוזיליה

2-3 שורש סלרי

עלי סלרי ופטרוזיליה קצוצים

מלח/פלפל/פפריקה/כורכום

מעט שמן זית


איך מנביטים?

משרים את הקטניות במים למשך לילה. מעבירים למסננת ומניחים במקום מוצל. מרטיבים את הקטניות 2-3 פעמים ביום עד להופעת נבט קטנטן. כל התהליך אורך כיומיים שלושה כך שיש לתכנן את התבשיל מראש.

                


אופן הכנה:

בסיר עמוק מאדים קלות את הבצלים החתוכים בשמן זית.

מקלפים את כל הירקות וחותכים גס.

את הגריסים, האורז ושיבולת שועל שוטפים ומשרים לחצי שעה עד שעה במים.

מערבבים את כל הרכיבים יחד ומתבלים.

מכניסים לסיר גדול ומכסים במים. מביאים לרתיחה ומעבירים לתנור אפיה או מעל אח בוערת למשך מספר שעות.


     למה להנביט?

  1. הנבטה מפחיתה את תופעות הלוואי של אכילת קטניות (גזים ואי נוחות בטנית)
  2. מעצימה עד מאוד את הערכים התזונתיים של הקטניות.

חזרה לדף הראשי
Share
אורנה נוימן | המרכז לבריאות אקטבעית | סילבוס הרצאות וסדנאות | מורן 17 תמרת | טלפון: 04-6441349 | נייד: 052-3362486 | מייל - ornanewman@gmail.com |
Powered by Artvision | Truppo Websites