פלפלים ממולאים בקינואה פלפלים ממולאים בקינואה פלפלים ממולאים בקינואה

פלפלים ממולאים בקינואה

מצרכים:

10 פלפלים בכל מיני צבעים

2 כוסות קינואה

1 בצל גדול קצוץ ומאודה במעט שמן קוקוס/שמן זית

עשבי תבלין שטופים וקצוצים  - פטרוזיליה, סלרי, רוזמרין....

1/2-1 כפית כמון

1/2 כפית קינמון

מלח/פלפל

1/4-1/2 חמוציות/אוכמניות מיובשות ללא תוספת סוכר

3 ביצים טרופות

 

לרוטב:

1 קופסה גדולה של עגבניות מרוסקות

מים בכמות של קופסת העגבניות

1 בצל גדול מאודה כנ"ל

מלח/פלפל/פפריקה

 

אופן הכנה:

שוטפים את הפלפלים ומכינים אותם למילוי.

מאדים את הבצלים הקצוצים.

שוטפים היטב את הקינואה, מכניסים לסיר עם מים, מבשלים 5 דק' ומסננים את עודפי המים.

מערבבים היטב את כל חומרי המילית ומתחילים במלאכת מילוי הפלפלים.

חשוב להשאיר כ- 1 ס"מ ללא מילוי, הקינואה סופחת מים בזמן הבישול והפלפל מתמלא.

מניחים את הפלפלים הממולאים בסיר שטוח צמודים זה לזה.

מערבבים היטב את חומרי הרוטב ושופכים לסיר, וגם קצת על "ראש" הפלפלים.

מביאים לרתיחה ומבשלים עם מכסה כשעה על אש נמוכה.

חזרה לדף הראשי
Share
אורנה נוימן | המרכז לבריאות אקטבעית | סילבוס הרצאות וסדנאות | מורן 17 תמרת | טלפון: 04-6441349 | נייד: 052-3362486 | מייל - ornanewman@gmail.com |
Powered by Artvision | Truppo Websites