קציצות ירק של אורלי קציצות ירק של אורלי קציצות ירק של אורלי

קציצות ירק של אורלי

רכיבים:

2 צרורות עלי מנגולד

חופן כוסברה

2 חופנים פטרוזיליה

חופן שמיר

1 בצל

1 כוס אורז לבן שטוף (אפשר מלא)

4 ביצים

4 כפות פירורי לחם מלחם מלא

3 כפות קמח כוסמין מלא

3-4 כפות קוואקר 

תבלינים: קצת קינמון, מלח, פלפל שחור, מוסקט בהרט או חוויג'  

שמן זית לטיגון עמוק

לרוטב:

2 כף רסק עגבניות

מים 

מלח, פלפל, קצת כמון ותבלים נוספים לפי טעם אישי

מיץ לימון

איך מכינים?

שוטפים את עלי המנגולד ועשבי התבלין.

חותכים לפיסות את החלק הירוק של עלי המנגולד וחולטים במים רותחים.

(מהחלק הלבן אני עושה פשטידה).

קוצצים את עשבי התבלין והבצל.

מערבבים את כל הרכיבים יחד ונותנים לתערובת לנוח 1/2 שעה על מנת שכל הטעמים יספגו.

מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה ומוציאים לצלחת עם ניר סופג.

בסיר נפרד מרתיחים את חומרי הרוטב ומחליקים בעדינות פנימה את הקציצות. חשוב שהרוטב יכסה היטב את הקציצות.

מבשלים כ 1/2 שעה, וטועמים. מוסיפים תיבול אם צריך ואוכלים בתאבון :-)


שימו love

עשיתי ניסיון לאפות את הקציצות במקום לטגן ויצא מעולה!

ע"ג תבנית מרופדת בניר אפיה ומשומנת קלות בשמן זית, מניחים עם כף את הקציצות ואופים כ- 20 דק' או עד שמזהיב ואז מבשלים ברוטב עגבניות.

שינוי נוסף שעלה יפה - להמיר את הקמח ופירורי הלחם ב- 1 כוס קוואקר. יש להשאיר את העיסה שתנוח חצי שעה לפני שממשיכים.

ממליצה לנסות את זה, יותר בריא ופחות שמן.




חזרה לדף הראשי
Share
אורנה נוימן | המרכז לבריאות אקטבעית | סילבוס הרצאות וסדנאות | מורן 17 תמרת | טלפון: 04-6441349 | נייד: 052-3362486 | מייל - ornanewman@gmail.com |
Powered by Artvision | Truppo Websites