עוגה לטו' בשבט עוגה לטו' בשבט עוגה לטו' בשבט

עוגה לטו' בשבט
רכיבים:

1.5 כוסות קמח (חיטה מלאה או כוסמין מלא)

1/3 כוס סוכר קנים אורגני – אפשר להוסיף לאוהבי מתוק.

1 כפית א.סודה לשתייה

1 כפית א.אפיה

1.5 כוסות רסק תפוחי עץ טבעי (ללא תוספת סוכר)

1/2 כוס שמן זית עדין (אני משתמשת מסוג ברנע) או שמן קוקוס מכבישה קרה

1/2 כוס אגוזים קצוצים

1/2 כוס אוכמניות/חמוציות/צימוקים כהים – לבחירה.

קליפת תפוז או לימון

תבלינים: קורט קינמון, זנגוויל וציפורן

 

אופציה לציפוי:

1/4 כוס דבש או סילאן טבעי

אופן הכנה:

מחממים תנור ל- 180˚

משמנית תבנית פיירקס בגודל בינוני

(שימו לב לכמות הבלילה שתכיל 2/3 מהתבנית)

מערבבים את כל הרכיבים פרט לדבש/סילאן במרית או כף עץ עד לקבלת תערובת הומוגנית.

שופכים לתבנית ואופים כ- 30 דק'.

בודקים עם קיסם, המרקם צריך להיות יבש.

מוציאים מהתנור ושופכים על העוגה בעודה חמה מעט סילאן או דבש (לא חובה, טעים גם בלי).


ב ת א ב ו ן  וחג שמח !

 

אגב, ממליצה לעשות מנה כפולה, זה מתחסל כהרף עין...


חזרה לדף הראשי
Share
אורנה נוימן | המרכז לבריאות אקטבעית | סילבוס הרצאות וסדנאות | מורן 17 תמרת | טלפון: 04-6441349 | נייד: 052-3362486 | מייל - ornanewman@gmail.com |
Powered by Artvision | Truppo Websites