קציצות עדשים קציצות עדשים קציצות עדשים "כמו פלאפל"

קציצות עדשים
רכיבים:  

1 בצל גדול קצוץ ומאודה במעט שמן זית.          
1 כף קמח חומוס/כוסמת/או קמח מלא כלשהו לאוכלי גלוטן.
2 כוסות עדשים אדומות
1 כפית סודה לשתייה
½ צרור כוסברה או פטרוזיליה
1-2 שיני שום (לא חובה)
תבלינים: מלח, פלפל, כמון,
כורכום, חוואייג', לפי טעם אישי
אופן הכנה:

שוטפים את העדשים ומשרים למספר שעות. 
מחממים  תנור אפיה ל- ˚200 .
מסננים את העדשים וטוחנים במעבד מזון יחד עם שאר הרכיבים למעט הבצל המאודה.
את הבצל מוסיפים לתערובת המוכנה.
יוצרים כדורים כמו כדורי פלאפל ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה משומן קלות.
אופים בתנור כ- 15 דק' או עד שמזהיב.

מגישים עם יוגורט צזיקי או טחינה ירוקה.

חזרה לדף הראשי
Share
אורנה נוימן | המרכז לבריאות אקטבעית | סילבוס הרצאות וסדנאות | מורן 17 תמרת | טלפון: 04-6441349 | נייד: 052-3362486 | מייל - ornanewman@gmail.com |
Powered by Artvision | Truppo Websites