מלפפון חמוץ בייתי מלפפון חמוץ בייתי מלפפון חמוץ בייתי

מלפפון חמוץ בייתי
רכיבים:

מלפפון אדמה 
מלח
פלפל חריף
שום
שמיר
חומץ
מים
צנצנת מעוקרת אטומה שיכולה להכיל את המלפפונים.
 
שימו love
בכוונה לא ציינתי כמויות, היחסים בין המים למלח ולחומץ מפורטים באופן ההכנה.
שמיר ושום לפי כמות המלפפונים שרוצים לכבוש ולטעם האישי.
אופן הכנה:

שוטפים היטב את המלפפונים, פלפל חריף ושמיר.
מפרידים את שיני השום וחותכים כל שן לשניים. לא חייבים לקלף!
חותכים לעיגולים את הפלפל החריף.
מתחילים לצופף בצנצנת את המלפפונים תוך יצירת שכבות בינהם מניחים שמיר, שום ופלפל לסירוגין.
מרתיחים בסיר מים ומלח ביחס של
1.5 כף שטוחה ל- 1 ליטר מים.
כאשר רותח מסירים מאש ומוסיפים
1/3 כוס חומץ לכל 1 ליטר מים.
שופכים את המים הרותחים לתוך הצנצנת עד לכיסוי מלא וסוגרים מיד.
את הצנצנת משאירים במטבח למשך 24 שעות וזה מוכן!
מעבירים למקרר ונהנים ממלפון כבוש בייתי צונן...

חזרה לדף הראשי
Share
אורנה נוימן | המרכז לבריאות אקטבעית | סילבוס הרצאות וסדנאות | מורן 17 תמרת | טלפון: 04-6441349 | נייד: 052-3362486 | מייל - ornanewman@gmail.com |
Powered by Artvision | Truppo Websites