חיתוכיות תמרים ושוקולד חיתוכיות תמרים ושוקולד חיתוכיות תמרים ושוקולד

חיתוכיות תמרים ושוקולד

רכיבים:

מעט שמן קוקוס לשימון התבנית

חופן פתיתי קוקוס 

500 גר' תמרים מגולענים ומעוכים

200 גר' שוקולד מריר איכותי 100% מוצקי קקאו!

75 גר' חמאת קקאו

1 כוס אגוזים/שקדים (מכל סוג שרוצים) קצוצים.

  •  את השוקולד והחמאה הנ"ל ניתן להשיג בבתי טבע, בדר"כ כנטיפים או מטבעות.

 

 כדאי לדעת...

את המתכון הזה קיבלתי משכנתי החביבה, בשלנית מעולה ומומחית לדברי מתיקה ונשנושים בריאים, מירי שטיינברג.

ערכתי בו כמה שינויים על מנת לפשט תהליכים ולהגיע למרקם הרצוי.

לטעמי, השילוב של תמר מתוק בריא וטבעי יחד עם שוקולד מריר איכותי, וקצת אגוזים/שקדים, יוצר "ממתק" בריא ואיכותי שיכול לשמש גם כחטיף אנרגיה בייתי, ללא חומרים משמרים ותוספות מיותרות...

כדאי לזכור שכל הרכיבים עתירי קלוריות, ולכן מומלץ לאכול במידה love

אופן הכנה:

אני נוהגת להשתמש בחבילת תמרים מגולענים בשקית ואקום. אפשר להתאמץ קצת יותר ולגלען לבד את התמרים ואז יש לקצוץ אותם במעבד מזון.

את התמרים משקית ואקום אני מועכת היטב בידיים לחות לוודא שלא נותרו חלקי גרעין קשים.

משמנים תבנית פיירקס מלבנית (20X30 בערך) במעט שמן קוקוס, ומפזרים את הקוקוס. מעליו משטחים את התמרים.

את השוקולד והחמאה ממיסים בקערה מעל סיר עם מים רותחים  (בן-מרי), ומסירים מהאש.

קוצצים את האגוזים/שקדים לגודל הרצוי ומוסיפים לשוקולד. 

שופכים את התערובת ע"ג התמרים ומכניסים למקפיא ל- 10-30 דק' - העיסה צריכה להתקשות קצת אבל לא מידי כדי שאפשר יהיה לחתוך אותה.

חותכים לריבועים קטנים - מקסימום 2X2 ס"מ ושומרים במקרר או במקפיא.

השילוב של התמר המתוק עם השוקולד המר יוצר טעם משובח!

חזרה לדף הראשי
Share
אורנה נוימן | המרכז לבריאות אקטבעית | סילבוס הרצאות וסדנאות | מורן 17 תמרת | טלפון: 04-6441349 | נייד: 052-3362486 | מייל - ornanewman@gmail.com |
Powered by Artvision | Truppo Websites