עוגת גזר עוגת גזר עוגת גזר

עוגת גזר

את המתכון הזה מצאתי אצל קרין גורן וקצת שיניתי על מנת שיתאים לתזונה שלנו.....

רכיבים:

1 כוס סוכר חום
3/4 כוס שמן זית עדין (ברנע)
4 ביצים
3/4 כוס טחינה גולמית משומשום מלא
11/4 כוס קמח מלא/כוסמין/שיפון (או תערובת שלהם)
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית אבקת סודה לשתייה
   קורט מלח
1 כפית גדושה קינמון
1 כפית פלפל אנגלי טחון
5 גזרים בינוניים מגורדים
1.5 כוסות אגוזי מלך קצוצים

אופן הכנה:

מחממים תנור ל-160 מעלות. משמנים שתי תבניות אינגליש קייק או תבנית מלבנית בגודל בינוני.
בקערה גדולה טורפים סוכר חום, שמן וביצים לתערובת אחידה. מערבבים פנימה את הטחינה.
מערבבם את החומרים היבשים בקערה נפרדת (קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, מלח, קינמון ופלפל אנגלי) ומוסיפים לתערובת הלחה, מערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים.
מקפלים פנימה גזר מגורר ואגוזים.
אופים כ-45 דקות, עד שהעוגה ריחנית וקפיציות למגע, וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש לגמרי (עם פירורים לחים).
חזרה לדף הראשי
Share
אורנה נוימן | המרכז לבריאות אקטבעית | סילבוס הרצאות וסדנאות | מורן 17 תמרת | טלפון: 04-6441349 | נייד: 052-3362486 | מייל - ornanewman@gmail.com |
Powered by Artvision | Truppo Websites