גריסים וירקות שורש גריסים וירקות שורש גריסים וירקות שורש

גריסים וירקות שורש
רכיבים:

2 כוסות גריסים שלמים (עדיף על גריסי פנינה).

3 כפות שמן זית

2-3 בצל יבש

1 פלפל חריף אדום או ירוק (לא חובה)

1-2 שורש סלרי

1-2 שורש פטרוזיליה

4 גזרים

סלסלת פטריות שמפיניון טריות

פטריות פורטובלו או שיטאקי (כמות לפי טעם אישי)

1/2-1 כוס עגבנות מיובשות

1/4 כוס מים

מלח/פלפל 


אופן הכנה:

שוטפים את הגריסים היטב ומשרים לשעה במים חמימים.

משרים עגבניות במים חמים ל- 1/4 שעה, מסננים וחותכים לריבועים.

אם משתמשים בפטריות שיטאקי משרים גם אותם ל- 1/4 שעה במי חמים, מסננים וחותכים לריבועים.

קולפים וחותכים לרבועים קטנים את כל ירקות השורש.

בסיר רחב מטגנים את הבצל עם הפלפל החריף עד להזהבה.

מוסיפים את הפטריות הטריות ומקפיצים במשך כ- 2 דק'.

מוציאים מהסיר ומכניסים פנימה את כל ירקות השורש והמים ומאדים עם מכסה סגור כ- 15 דק'.

מוסיפים לסיר את העגבניות המיובשות והפטריות המטוגנות ומאדים 5 דק' נוספות.

בסיר נפרד מבשלים את הגריסים עם כמות גדולה של מים למשך 20 דק' (אל דנטה), שוטפים ומסננים.

מוסיפים את הגריסים המבושלים לירקות השורש, מתבלים ומערבבים היטב.

הערה:                       

למי שאינו אוכל גלוטן, להחליף את הגריסים באורז מלא/אורז אדום.

ב ת א ב ו ן !

 

חזרה לדף הראשי
Share
אורנה נוימן | המרכז לבריאות אקטבעית | סילבוס הרצאות וסדנאות | מורן 17 תמרת | טלפון: 04-6441349 | נייד: 052-3362486 | מייל - ornanewman@gmail.com |
Powered by Artvision | Truppo Websites