מרק עגבניות מרק עגבניות מרק עגבניות

מרק עגבניות

מה צריך?

2 מיכלים של עגבניות חתוכות

או למשקיענים - 8 עגבניות יפות חלוטות במים חמים, קלופות וחתוכות.

2 בצלים מאודים במעט שמן זית

1/2 כוס אורז לבן או מלא

חופן עלי בזיליקום 

מלח/פלפל

 

למה זה בריא?

העגבנייה מכילה כמות יפה של ליקופן - נוגד חמצון ממשפחת הקרוטנואידים שמסייע במניעת התחמצנות כולסטרול, מניעת מחלות לב וכלי דם, והתמודדות הגוף כנגד סרטן מסוגים שונים.

חימומו (בישול) ותוספת שמן זית מגבירים את ספיגתו ויעילותו.

איך מכינים?

שוטפים ומשרים את האורז  למשך כחצי שעה לפחות.

מאדים את הבצל הקצוץ במעט שמן זית.

(אני אוהבת להשתמש בפלפל חריף טרי ירוק או אדום, ואז קוצצת ומוסיפה לאידוי יחד עם הבצל).

מוסיפים לסיר את תכולת מיכלי העגבניות (או העגבניות הטריות).

מוסיפים מים עד כדי כיסוי ועוד קצת.

בשלב זה טוחנים הכל בבלנדר מוט.

מסננים את האורז ומוסיפים לסיר.

מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהאורז מוכן - באורז לבן כ-20 דק' באורז מלא כ- 40 דק'.

לקראת סיום מוסיפים את הבזיליקום הקצוץ והתבלינים ל- 5 דקות בישול אחרונות.


 ובנימה אישית...

לפעמים אנחנו ממש קצרים בזמן, ובכל זאת מחפשים משהו טעים, בריא ומזין לגוף ולנפש, אז זה אחד המתכונים האולטימטיביים שבדקות ספורות של עבודה יספק לנו את מבוקשנו. נכון שנעשה פה שימוש בעגבניות משומרות אבל זוהי פשרה סבירה בעייני שנותנת מענה למגבלות זמן והתוצאה אחרי הכל בהחלט טובה!

חזרה לדף הראשי
Share
אורנה נוימן | המרכז לבריאות אקטבעית | סילבוס הרצאות וסדנאות | מורן 17 תמרת | טלפון: 04-6441349 | נייד: 052-3362486 | מייל - ornanewman@gmail.com |
Powered by Artvision | Truppo Websites