מוסקה צמחונית עם קינואה מוסקה צמחונית עם קינואה מוסקה צמחונית עם קינואה

מוסקה צמחונית עם קינואה

רכיבים:

חציל גדול או שניים

1 כוס קינואה

1 בצל סגול גדול

2 סלסילות פטריות שמפיניון טריות

2 כרישה

4 ביצים

חופן עשבי תבלין שטופים וקצוצים (פטרוזיליה ועלי סלרי)

מלח/פלפל

קצת שמן זית


אופן הכנה:

שוטפים היטב את הקינואה ומשרים לחצי שעה לפחות.

מבשלים במים עם מעט מלח כ- 10 דק' (שיהיה אל דנטה) - על כל כוס קינואה 1 כוס מים.

חותכים את החציל לפרוסות בעובי 1 ס"מ.

מניחים בתבנית עם ניר אפיה משומן קלות וצולים בתנור בחום גבוה (כ- 200°) עד שמזהיב.

מאדים במחבט את הבצל הקצוץ עד להזהבה קלה, מוסיפים את הפטריות חתוכות לפרוסות וממשיכים באידוי.

פורסים דק את החלק הלבן של הכרישה ומוסיפים למחבט לאידוי קצר.

טורפים את הביצים בקערה ומוסיפים את הקינואה, הירקות המאודים, עשבי תבלין, מלח ופלפל.

משמנים קלות תבנית פיירקס ומניחים בשכבות: חציל - תערובת קינואה - חציל. יוצאות 3 שכבות חציל ושתי שכבות תערובת קינואה.

אופים כ- 40 דק' בחום של 180°.


חזרה לדף הראשי
Share
אורנה נוימן | המרכז לבריאות אקטבעית | סילבוס הרצאות וסדנאות | מורן 17 תמרת | טלפון: 04-6441349 | נייד: 052-3362486 | מייל - ornanewman@gmail.com |
Powered by Artvision | Truppo Websites