חמין צמחוני הגרסה הקצרה חמין צמחוני הגרסה הקצרה חמין צמחוני הגרסה הקצרה

חמין צמחוני הגרסה הקצרה

הכנת חמין איננה עניין מורכב אולם נדרשת הערכות ותכנון בשל השרייה והנבטת הקטניות, שלב שלא כדאי לוותר עליו אם רוצים להפיק מהן את המרב ולמנוע תחושת כבדות וגזים.

רכיבים:

1/2 ק"ג שעועית מכל מיני סוגים וצבעים

2 בצלים גדולים 

פלפל חריף קצוץ (לפי טעם אישי)

2-3 גזרים

1-2 סלק

1 כוס גריסים 

2 תפוחי אדמה

ביצים

מלח, פפריקה מתוקה 


שימו love

ניתן להוסיף ירקות כיד הדמיון!

 טובים במיוחד ירקות שורש ועשבי תבלין.

או פשוט לעבור למתכון העשיר יותר:

חמין צמחוני הגרסה הארוכה




 

אופן הכנה:

שוטפים ומשרים את השעועית במים למשך יממה.

מסננים ומשאירים במסננת עוד יומיים כאשר בכל יום מרטיבים את השעועית 3 פעמים.

את הגריסים שוטפים ומשרים למספר שעות לפני הבישול, ומסננים.

ביום הבישול:

קוצצים את הבצל והפלפל החריף ומאדים במעט שמן זית.

חותכים גס את שאר הירקות ומוסיפים לסיר יחד עם הגריסים והתבלינים ומכסים במים.

מערבבים היטב.

מניחים את הביצים ומביאים לרתיחה.

אם מבשלים בתנור - זה הזמן להעביר לשם את הסיר ולתת לתבשיל לפחות 10 שעות בישול איטי.

אני משתמשת לעיתים בסיר חשמלי שחלקו הפנימי עשוי חרס.

לאחר הרתיחה מנמיכה את החום למינימום ונותנת לו מנוחה.

מידי פעם יש לבדוק מצב המים ואם צריך אז להוסיף קצת.

חזרה לדף הראשי
Share
אורנה נוימן | המרכז לבריאות אקטבעית | סילבוס הרצאות וסדנאות | מורן 17 תמרת | טלפון: 04-6441349 | נייד: 052-3362486 | מייל - ornanewman@gmail.com |
Powered by Artvision | Truppo Websites