מרק בצל מרק בצל מרק בצל

מרק בצל

מה צריך:

10 בצלים

2 כפות שמן זית

2 כפות קמח (או קורנפלור)

50 גר' חמאה 

1 כף מלח

פלפל לבן

1/2-1 כוס יין לבן

הכמויות "על בערך" כי אני לא ממש מודדת...

 

להגשה:

קרוטונים למרק/שקדי מרק/טוסט בגט 

פרמז'ן מגורד


מה עושים?

קולפים את הבצלים, חותכים לחצי ופורסים דק (במג'ימיקס).

מאדים בסיר עם שמן זית תחת מכסה, עד שמתרכך, לא צריך להשחים.

(עד לשלב הזה אפשר להכין אפילו יום-יומיים לפני ההגשה ולשמור במקרר).

מוסיפים קמח ומערבבים היטב שלא יהיו גושים,  מוסיפים חמאה ותבלינים. לאחר שהחמאה נמסה מוסיפים מים (בערך פי שניים מגובה הבצל), ומרתיחים 10 דק'. רק בתום הבישול מוסיפים את היין ונותנים למרק לרתוח עוד 1 דקה. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.

לטבעונים - ניתן לותר על החמאה.

ללא גלוטן - ניתן להמיר קמח בקורנפלור ואז יש לערבב כ- 2 כפות בכוס מים ולהוסיף לסיר בסוף כ- 2 דק' לפני היין, ולבחוש היטב למניעת גושים.


חזרה לדף הראשי
Share
אורנה נוימן | המרכז לבריאות אקטבעית | סילבוס הרצאות וסדנאות | מורן 17 תמרת | טלפון: 04-6441349 | נייד: 052-3362486 | מייל - ornanewman@gmail.com |
Powered by Artvision | Truppo Websites