המבורגר טבעוני המבורגר טבעוני המבורגר טבעוני

המבורגר טבעוני

רכיבים:

1 כוס עדשים ירוקות מונבטות

1/2 כוס קוואקר

1 בצל סגול

1 בצל קצוץ מאודה במעט שמן זית

חופן (אפשר גם יותר) פטרוזיליה וכוסברה שטופים

שום (לפי טעם אישי)

מעט כורכום וחוואייג'

מלח/פלפל


אופן הכנה:

את העדשים כדאי להתחיל להנביט יומיים-שלושה לפני הכנת הקציצות. שוטפים ומשרים אותם למשך לילה ולאחר מכן מעבירים למסננת להנבטה.

 

במעבד מזון קוצצים יחד את העדשים המונבטות, הקוואקר, בצל טרי, שום ועשבי תיבול. 

מעבירים לקערה ומוסיפים את הבצל המאודה והתבלינים.

מערבבים היטב ויוצרים קציצות גדולות (כמו המבורגר).

מניחים בתבנית גדולה מצופה ניר אפיה משומן קלות.

אופים בתנור שחומם מראש ל- º180 למשך כ- 30 דק'.

 

להגשה מומלץ לחתוך ירקות טריים - חסה, בצל טרי, עגבניה, מלפפון, צנונית...

וגם צלחת חמוצים ביתיים, קצת טחינה וממרח פסטו.

חזרה לדף הראשי
Share
אורנה נוימן | המרכז לבריאות אקטבעית | סילבוס הרצאות וסדנאות | מורן 17 תמרת | טלפון: 04-6441349 | נייד: 052-3362486 | מייל - ornanewman@gmail.com |
Powered by Artvision | Truppo Websites