פשטידת תרד פשטידת תרד פשטידת תרד

פשטידת תרד

רכיבים:

1 חבילת עלי תרד קפוא (800 גר')

1-2 בצל

1 חבילת פטריות שמפיניון טריות 

2 כפות שמן זית 

50 גר' גבינת פטה עיזים

2-3 כפות גבינת פרמז'ן (לא חובה)

3 ביצים

2 כפות קמח

דפי אורז עגולים קוטר  22


תבנית עגולה בקוטר 22

 

למה תרד?

התרד מכיל כלורופיל שמעניק לו את צבעו הירוק. הכלורופיל מסייע בחיזוק מערכת החיסון ובמניעת מחלות.

התרד עשיר גם בוויטמינים ומינרלים: C, K, A  ברזל, סידן ואשלגן, בסיבים תזונתיים ועוד...

הוא מתאים לאכילה טרי ומבושל ובעיקר - מאוד מאוד טעים!

אופן הכנה:

מאדים בצל קצוץ בשמן זית.

מוסיפים פטריות חתוכות וממשיכים באידוי עוד כ- 10 דק'.

מוסיפים את התרד הקפוא (אין צורך להפשיר).

מוסיפים מלח ופלפל וממשיכים לבשל בסיר מכוסה עד שהתרד מפשיר.

מסירים מהאש ומוסיפים 3 ביצים טרופות, 2 כפות קמח ואת הגבינות מפוררות/מגוררות.

מערבבים היטב את התערובת.

משמנים תבנית פיירקס עגולה במעט שמן זית.

מרפדים בדפי אורז שרוככו ע"פ ההוראות שעל גבי האריזה.

דף אחד שמים במרכז ואח"כ מניחים דפים מהמכרז לשוליים כך שיגלשו מעבר לדפנות התבנית.

מעבירים את תערובת התרד לתבנית, מקפלים פנימה את שולי עלי האורז ומניחים עוד עלה אחד במרכז. 

מברישים במעט שמן זית ואופים כ- 35 דק ב- 180°.

 * הקמח יכול להיות מכל סוג: אורז, כוסמין, טף... ולאו דווקא קמח חיטה.

* אפשר להוסיף כל גבינה קשה שאוהבים. 



חזרה לדף הראשי
Share
אורנה נוימן | המרכז לבריאות אקטבעית | סילבוס הרצאות וסדנאות | מורן 17 תמרת | טלפון: 04-6441349 | נייד: 052-3362486 | מייל - ornanewman@gmail.com |
Powered by Artvision | Truppo Websites