כופתאות זהב כופתאות זהב כופתאות זהב

כופתאות זהב
מה צריך?

3.5 כוסות קמח
30 גר' שמרים (מקוביית שמרים)
2 כפות סוכר
1 ביצה שלמה
2 חלמונים
קורט מלח
+1 חלב פושר
100 גר' חמאה מומסת
קליפת לימון
 
קונפיטורת דובדבנים טובה
אגוזים קצוצים
סוכר וניל
 
תבנית קוגלהוף (עגולה עם חור במרכז)
 

ובנימה אישית...
 
רוב רובם של המתכונים באתר נאמנים לדרך חיי ולמה שנחשב בעיניי כ"בריא", המתכון הזה מייצג פן אחר.
זכרון ילדות מתוק, בית אמא, אוכל בסיסי, מסורת, מורשת...
אני זוכרת את אמי לשה בהנאה, קורצת ריבועים, אוספת אותם בקצוות אצבעותיה, טובלת בחמאה.....
את המתכון העתקתי הנה מתוך מחברתה שכבר מזמן הצהיבה אולם היא מכילה אוצרות של ממש עבורי.
מקווה שתאהבו love

ותודה לאסתר דורון שעזרה לי להיזכר בשם המקורי של המתכון Aranygaluska ובתרגום מילולי "כופתאות זהב"
איך מכינים?

יוצקים לכוס 1/3 מהחלב הפושר. מוסיפים 1/2 כף סוכר ומפוררים פנימה את השמרים.
מניחים במקום חמים וממתינים עד להכפלת הנפח.
 
את הבצק אפשר ללוש בסבלנות ביד או במיקסר עם וו לישה. 

מכניסים לקערה את הקמח. יוצרים גומה ולתוכה מכניסים את השמרים שתפחו, יתרת הסוכר, ביצה, חלמונים, קליפת לימון ומלח.
מתחילים לערבב את החומרים תוך הוספה הדרגתית של החלב.
כאשר הבצק רך והומוגני מוסיפים לאט 3 כפות מהחמאה המומסת, ולשים עד להטמעתה.
ממשיכים ללוש עד שהבצק יוצר בועות ונפרד בקלות מדפנות הקערה.
מכסים את הקערה ומניחים בצד להתפחה עד שהבצק יכפיל את נפחו.
 
מוציאים את הבצק מהקערה למשטח מקומח.
מפזרים מעט קמח גם על חלקו העליון ומרדדים לריבוע בעובי של כ- 1 ס"מ.
חותכים את הבצק לריבועים (בערך 7 ס"מ מרובע).
במרכז כל ריבוע מניחים 1/2 כפית ריבה, רצוי שבכל ריבוע יהיה גם דובדבן.
אוספים את הקצוות ומהדקים למעין כדור.
אוחזים בחלקו העליון וטובלים בחמאה המומסת שנותרה בסיר.
מניחים בסיר משומן קלות.
ממשיכים באותו אופן עם כל הריבועים. מניחים אותם במרחק מה זה מזה בתוך הסיר.
ממשיכים לשכבה שניה אותה מניחים בין העיגולים של השכבה התחתונה, וכן הלאה.
בין השכבות מפזרים קצת אגוזים קצוצים ומעט סוכר וניל. אפשר לפזר גם קצת גרד לימון.
אם נשארת חמאה אפשר לזלף אותה מעל השכבה העליונה.
מניחים במקום חמים להתפחה אחרונה.
מחממים תנור ל- 180 מעלות.
מכניסים את התבנית (אין צורך במכסה) ואופים 30-40 דק', עד להזהבה.
הופכים את העוגה לתוך המכסה וממנו לקערת הגשה.
שולפים בהנאה עיגול אחר עיגול ומתענגים על הריח והטעם...
(יש להיזהר מהריבה החמה).
חזרה לדף הראשי
Share
אורנה נוימן | המרכז לבריאות אקטבעית | סילבוס הרצאות וסדנאות | מורן 17 תמרת | טלפון: 04-6441349 | נייד: 052-3362486 | מייל - ornanewman@gmail.com |
Powered by Artvision | Truppo Websites