עוגת בננות ורסק תפוחים עוגת בננות ורסק תפוחים עוגת בננות ורסק תפוחים

עוגת בננות ורסק תפוחים

מה צריך?

400 גר' בננות בשלות

160 גר' רסק תפוחי עץ (ללא תוספת סוכר, רצוי אורגני)

170 גר' דבש או סילאן (כ- 1/2 כוס)

25 גר' שמן קוקוס (כ- 2 כפות גדולות)

400 גר' קמח כוסמין מלא

20 גר' אבקת אפיה (2 כפיות)

קורט מלח

 

תוספות כאופציה:

100 גר' (1 כוס) אגוזים קצוצים

או חופן צימוקים/חמוציות/פתיתי שוקולד איכותי

קצת תבלינים (קינמון/ציפורן)

קליפת לימון/תפוז

מה עושים?

בקערה 1 - מועכים את הבננות ומוסיפים את רסק התפוחים, הדבש והשמן.

בקערה 2 - מערבבים יחד את כל היבשים: קמח, א.אפיה, מלח, ותוספות שבחרנו.

מוסיפים תכולת קערה 2 לקערה 1 ובוחשים היטב לאיחוד הומוגני של הרכיבים.

מעבירים לתבניות אינגליש קייק משומנות.

אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, כחצי שעה.

בודקים עם קיסם ואם מוכן מוציאים מהתנור.


כאשר העוגה חמה אפשר לזלף עליה מעט סילאן.

חזרה לדף הראשי
Share
אורנה נוימן | המרכז לבריאות אקטבעית | סילבוס הרצאות וסדנאות | מורן 17 תמרת | טלפון: 04-6441349 | נייד: 052-3362486 | מייל - ornanewman@gmail.com |
Powered by Artvision | Truppo Websites